Organisera sakerna med smart förvaring

Har du väl gjort dig av med saker som du inte behöver där hemma är kampen om att få ett välorganiserat och vackert hem inte över. Istället måste du även hitta en plats för alla de saker du har kvar. Vi klarar ju oss nämligen inte helt utan prylar, tyvärr, och frågan är väl även om vi skulle vilja göra det?

Just därför är behovet av smarta sätt att förvara saker på stort. För att du ska kunna bestämma dig för vilka förvaringslösningar som passar dig måste du dock först inventera vad det är du har som kräver förvaring. Hur mycket prylar har du? Vilket rum ska prylarna vara i? Gör en översiktskarta, antingen mentalt eller på papper eller på datorn över vad det är du har som du ska skaffa förvaring till innan du sätter igång.

Kategorisera sedan sakerna enligt följande:

Är det en:

 • Dekorativ?
 • Funktionell?
 • Eller affektionsfylld pryl
 • Du letar efter förvaring till?

  Dekorativa prylar som även kan användas kan nämligen placeras synligt,t ex kan dina köksknivar förvaras på en snygg magnetlist. Men de flesta totalt opraktiska saker, med högt affektionsvärde bör gömmas undan. Det samma gäller funktionella saker som varken är dekorativa eller har affektionsvärde. Så ta en titt på de saker som du ska hitta förvaringslösningar till, och fråga dig själv om du vill att andra ska kunna se prylen, samt om du själv vill titta på den dag ut och dag in. Detta kommer att hjälpa dig hitta rätt sorts förvaring till den.

  Tänk också på att det är smart att gruppera prylar på olika vis, till exempel efter funktion, så att du kan förvara flera saker i samma förvaringslösningar!

  Tänk även på att många möbler numera är multifunktionella. Du kan t.ex. köpa en pall, eller ett soffbord som du kan öppna och förvara saker i.

  Nyhetsbrev

  Vill du få reda på vad som händer hos oss med automatik? Beställ vårt nyhetsbrev!