Håll ordning efter att du städat och organiserat

Hur mycket man än städar och organiserar är det ju dock givetvis så att saker lätt blir röriga där hemma igen. Här kommer därför några knep som gör det lättare att hålla ordning hemma, när du väl städat upp, och lagt allt på plats:

 • Ha en plats för varje sak.

  Detta är en mycket viktig grundregel för dig som vill hålla ordning hemma. Välj ut en plats för allt, även för småsaker, så som nycklar, så att du vet var du ska lägga allt, och slipper leta efter dina saker. Håll ordning genom att hålla strikt på att sakerna inte får läggas någon annanstans! Detta kan kännas tufft i början, men man vänjer sig snabbt!
 • Ta inte hem saker du inte behöver

  Får du presenter, gratis prylar eller annat som inte fyller en funktion där hemma, ska du inte ta hem dem, att göra detta kommer nämligen att göra ditt hem mycket rörigt igen och det blir omöjligt att hålla ordning hemma. Om du ändå lyckas göra det (för att du inte vill göra någon som gett dig en gåva illa till mods eller liknande), gör dig då av med prylen så fort du kan! Inga undantag!
 • Tänk praktiskt

  Fundera inte på platser för saker utefter estetiska saker, utan med tanke på funktion. Saker du använder ofta bör finnas lättillgängliga, och saker som sällan används kan ligga längst bak i ett skåp. Tänk på att din organisation måste funka i praktiken också!
 • Skanna in saker

  Istället för att ha mängder med saker på papper kan man faktiskt lagra mycket på datorer idag. Skanna in dokument istället för att spara dem rent fysiskt, det sparar mycket papper! Håll ordning inne i själva datorn genom att använda mappar och liknande, så att du hittar det du söker när du behöver det!
 • Nyhetsbrev

  Vill du få reda på vad som händer hos oss med automatik? Beställ vårt nyhetsbrev!