Smart pappersförvaring

Papper av alla slag strömmar in i de flesta hem, trots att vi använder andra medier för kommunikation. Att hantera alla dessa papper, vare sig det handlar om räkningar, viktiga intyg, barnens skolpapper eller något annat, är mycket jobbigt för många. Man tycker att man har papper överallt, men lyckas ändå inte hitta rätt papper när man behöver ha det.
Dock kan man få bukt med detta problem genom smart pappersförvaring. Pappersförvaring kan se ut på lite olika sätt, men de flesta väljer att jobba med olika sorters mappar, pärmar och ställ för till exempel korrenspondens.

När du ska rensa bland dina papper är det bra om du delar in alla papper i fyra kategorier:

 • Saker som ska åtgärdas nu
 • Saker som är åtgärdade
 • Saker som kan vara bra att ha (för deklarationer mm.)
 • Saker som ska ordnas längre fram
 • Alternativt kan flera kategorier behövas, beroende på din livssituation, samt vad det är för typ av post du brukar få, men dessa fyra kategorier har de flesta behov av, så det är bra att börja med dem.

  Hitta sedan en pappersförvaring som du tycker passar dig, och den inredningslösning du valt, och sortera in papper i rätt fack eller pärm. Gör detta regelbundet, så vet du var du ska leta när du behöver ett visst papper, och du slipper även göra stora rensningar efter ett tag, då du vet att allt redan är på den plats du valt ut för det.

  Nyhetsbrev

  Vill du få reda på vad som händer hos oss med automatik? Beställ vårt nyhetsbrev!