Ditt eget spelrum

O

m du spelar någon slags spel, oavsett om det är poker, flipperspel, biljard eller helt enkelt bordsspel som backgammon eller Alfapet, har du säkert någon gång tänkt att det vore kul att ha ett spelrum, som bara används just för att spela det där favoritspelet.

Alla har inte plats för ett spelrum hemma, men har du det, är det inte särskilt svårt att skapa ett spelrum. Det har även den fördelen att du inte behöver förvara dina spelredskap i andra rum i hemmet, vilket gör att du frigör en hel del yta och förvaring på annat håll.

Hur inredning av ett spelrum bör gå till beror på vilket spel det är du huvudsakligen ska spela i det. Visserligen spelar många givetvis flera olika spel, men inredningen av ett spelrum där man ska spela biljard skiljer sig givetvis en hel del från ett rum där du ska spela Monopol.

Fundera därför på vilka spel du ska ha i spelrummet. Har du ett stort flipperspel som tar mycket plats? Hur mycket plats tar det i så fall? Eller har du bara ett pokerset, som kan gömmas undan i en liten väska? Detta är nämligen helt avgörande för hur mycket plats du behöver för ditt spelrum.

Inredningen av ett spelrum består givetvis inte heller bara av själva spelen. I många fall är det även bra att ha sittplatser, detta gäller framför allt om du ska spela t.ex. bordsspel eller tv-spel i rummet. Det kan även vara bra annars med, om ni till exempel är flera som ska spela biljard eller flipperspel kan det ju vara så att en person vill sitta när den andra spelar och så vidare. Så överväg alltid hur mycket sittplatser du behöver i rummet!

Fundera även på om du vill ha ett bord i rummet eller inte. Ett bord tar nämligen mycket plats, och kan förstöra och försvåra inredningen om du tar in det i efterhand.

Det kan även vara roligt att ha saker så som en liten kyl, hyllor, bra belysning, eller mysig belysning i rummet. Detta beror dock helt och hållet på din smak.

Nyhetsbrev

Vill du få reda på vad som händer hos oss med automatik? Beställ vårt nyhetsbrev!